A Svájci-Magyar Civil Alap soron következő kifizetéseiről.

Kedves Támogatottunk!

Az alábbiakban a Svájci-Magyar Civil Alapokból (SMCA) támogatott projektek további kifizetéseiről és sorsáról szeretnénk tájékoztatni Önöket/Benneteket.

Mint korábbi körlevelünkben már megírtuk, a Miniszterelnökség szabálytalansági eljárást indított az Ökotárs Alapítvány vezette konzorciumnál az SMCA működési költségeivel összefüggésben. A vonatkozó szabályok értelmében ezt mindenképpen le kell folytatni, és az eljárás lezárásáig további kifizetések nem folyósíthatók, így a támogatottak (projekt-végrehajtók) felé sem tudjuk az esedékes részleteket folyósítani fedezethiány miatt.

A svájci fél és a Miniszterelnökség között a múlt héten lefolytatott egyeztetések eredményeként megállapodás született egy átmeneti megoldásról. Ennek értelmében a támogatottak felé az elkövetkező időszakban a Széchenyi Programiroda (SZPI), mint közreműködő szervezet fogja közvetlenül folyósítani a kifizetéseket. A program érdemi működtetését mindez nem érinti: továbbra is az Ökotárs Alapítvány és konzorciumi partnerei fogják végezni a projektek előrehaladásának nyomon követését, a beszámolók ellenőrzését és jóváhagyását. Az SZPI szerepe arra korlátozódik, hogy az Ökotárs jelzései alapján indítja majd magukat az utalásokat.

A hatályos eljárásrendi dokumentumokban szükséges változtatások elvégzése és a technikai részletek tisztázása nyomán várhatóan január közepén kerülhet sor támogatottak felé az első kifizetésekre. Tudjuk, hogy sokan már több hónapja várnak erre, de sajnos ennél gyorsabb megoldás nincs, addig ismét kérjük türelmüket és megértésüket.

Jelen levelünkkel minden támogatott szervezet esetében egyben módosul a Kisprojekt Végrehajtási Megállapodás 3. pontjának második és harmadik bekezdése, amennyiben a mondat: „A támogatás második/harmadik részletét…” értelemszerűen kiegészül azzal, hogy a „Közreműködő Szervezet a Kisprojekt Végrehajtó bankszámlájára utalja”. Kérjük ennek szíves tudomásul vételét.

A további fejleményekről természetesen azonnal értesítünk minden érintettet. Addig is, a körülmények ellenére szeretnénk békés ünnepeket és boldog új évet kívánni mindenkinek!

Üdvözlettel:
a lebonyolító alapítványok