Svájci Civil Alap - az elszámolási szabályokról (önerő, felújítás)

Kedves Támogattunk!

 

Az alábbi levélben az elmúlt időszak többeknél felmerült két pénzügyi, elszámolási kérdésére szeretnénk választ, megerősítést adni.

 

 

Lehetséges-e csökkenteni a kisprojekt végrehajtási megállapodásba foglalt önerőt?

 

Lehetséges, de az önerő csökkentésével arányosan, a támogatási összeg is csökkenni fog! Ehhez szerződésmódosítás kell kérelmezni a kisprojekt végrehajtási útmutató (http://www.svajcivil.hu/sites/svajcivil.hu/files/anyagok/projektvegrehajtasi_kedvezmenyezetteknek_2013_03_25.doc) „A végrehajtási megállapodás (támogatási szerződések) módosítása Mit csináljunk, ha nem így terveztük?” fejezetében leírtak szerint, az útmutató végén lévő űrlapon.

 

 

Hogyan kell a költségvetés 5-ös, felújítási munkák költségei soron lévő költségeket elszámolni?

 

Ezen soron lévő költségek elszámolása egy lényeges eltéréssel nagyjából ugyanúgy történik, mint az egyéb sorokon lévő tételeké. Az itt tervezett építési, felújítási tevékenységek előtt a Támogatásközvetítő Szervezetnek előzetes ellenőrzési, jóváhagyási jogköre van. Ez azt jelenti, hogy minden ehhez a sorhoz kapcsolódó, a 1 500 000 Ft-ot meghaladó mértékű építési beruházások esetében (ingatlanfelújítás) a beszerzések során, de még az ajánlatok bekérése előtt (legalább 10 nappal) meg kell küldeniük elektronikusan az írásos ajánlattételi felhívást a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet) és a témagazda alapítvány részére. A felhívástervezet kézhezvétele után 10 napon belül a támogatott értesítést kap.

A támogatottnak a szerződéskötés előtt meg kell küldenie a DemNet Alapítványnak a beszerzési dokumentációt (kiküldött ajánlati felhívások, beérkező ajánlatok másolati példánya, a beszerzésről szóló jegyzőkönyv), melyet a kézhezvétel után 8 napon belül bírálnak el a lebonyolító alapítványok. A szerződéskötés után továbbítani kell egy aláírt példány a DemNet részére. Fentiektől eltérően a projekt végrehajtási időszakot megelőző időszakban lefolytatott, vagy a projektvégrehajtás időszakában lefolytatni kívánt beszerzések esetében minden esetben egyedi mérlegelés alapján a beszerzésekért felelős DemNet vizsgálja a beszerzés eljárásrendi megfelelőségét.

 

A projekt lebonyolításra vonatkozó minden szabály megtalálható a www.svajcivil.hu honlap „Pályázati dokumentumok” menüpontjából letölthető útmutatókban.

Kérjük, ezeket figyelmesen tanulmányozzák és bármi kérdésük felmerülne, keressék a témagazda alapítványok munkatársait!

 

Tisztelettel,

TKSz