Kick off training

Eseménynaptár

csütörtök, február 1

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

1. nap. 

 

- Megnyitó, regisztráció

- Vitaindító előadás: Hátralékosok esélyegyenlősége – az esélyegyenlőségi politika új területe

- Tréning: Hátralékos háztartások kockázatelemzése a SWOT elemzés szemléletének alkalmazásával, az adósságkezelési esetleírások felhasználásával.

 

A megalapozott adósságkezelés alapja a hátralékos háztartások állapotának a lehető legpontosabb felmérése. Ezt segíti elő a háztartások gyengeségének, ebből eredő veszélyeknek a feltérképezése. Az adósságcsapdából való kitörést szolgálja a háztartásban élők erősségének (képzettség, esetleges speciális tudás, adottság) valamint a lehetőségeik (pl. saját kert) számbavétele.

 

- Kávé szünet

 

- Kommunikációs tréning, szituációs játékok

 

- Szabadidős tevékenység

 

2. nap.

 

- Mediációs tréning: ötletbörze és tapasztalatcsere a szolgáltatókkal és az önkormányzatokkal való közvetítői tárgyalás módját illetően. A szolgáltatókkal való tárgyalás témája az ügyfelek számára a legkedvezőbb fizetési konstrukciók elérése. Az önkormányzatokkal való tárgyalás témája: a településen milyen lehetőségek vannak a hátralékos családok számára az adósságcsapdából való kitörésre, részben többletjövedelem szerzésre, (önkormányzati földterület művelésre való átadása, szociális szövetkezet szervezése, energia önellátás növelése, pl. bio brikett készítéssel, stb.,) valamint az önsegítés megszervezésének támogatása révén.  A résztvevők ötleteit, javaslatait ezúttal nem flipchart táblára, hanem laptop-ba írnánk, és kivetítenénk, így könnyebbé válna az összegzés is.  

 

- Kávészünet

 

- Kommunikációs tréning, szituációs játékok

 

- Hazautazás

Esemény ideje: 
2013. július 26., péntek 12:30 - 2013. július 27., szombat 12:30
Helyszín: 
Hajdúszoboszló, Hotel Barátság