Jogi ismeretek átadása a közösség által támogatott mezőgazdálkodásról

Eseménynaptár

csütörtök, február 1

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
A Tudatos Vásárlók Egyesületének korábbi rendezvényein az derült ki, hogy a közösségi mezőgazdálkodás működtetésével kapcsolatos jogi kérdések sokszor tisztázatlanok, ami megnehezíti a gazdálkodók vagy tagok helyzetét. Ezért a TVE ezúttal egy olyan műhelymunkát szervez, ahol szakértők hívják majd fel a közösségi mezőgazdálkodással foglalkozók figyelmét a legfontosabb jogi tudnivalókra és kritikus pontokra.

Mivel ezek a közösségi kezdeményezések alapvetően újszerűnek számítanak a magyar szabályozási környezet számára, nem tudunk majd mindenki számára alkalmazható receptet ígérni. Azonban azt tervezzük, hogy a visszajelzések alapján folytatjuk a munkát.

A műhelymunka során a következő témákkal fogunk foglalkozni: 

  • A közösségi mezőgazdálkodás alapjai; Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete
  • Kisléptékű élelmiszer előállítás és értékesítés alapvető jogi tudnivalói; Szabadkai Andrea, Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekvédelmi Szövetsége
  • Minősített ökológiai gazdálkodás – megéri-e és miért?- Dezsény Zoltán, Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
  • A közösségi mezőgazdálkodás működtetésének jogi keretei; Haraszti Anikó, Tudatos Vásárlók Egyesülete

A nap során kiemelt figyelmet fordítunk a konzultációra.

Jelentkezni legkésőbb október 15-ig lehet a lenti gombra kattintva. 

A rendezvény ingyenes, a kávé és ebédszünetre a vendégeink vagytok.

A terem befogadóképessége miatt a képzésen maximum 30 fő tud részt venni, ezért mindenkinek visszajelzünk, hogy el tudtuk-e fogadni a jelentkezését.
A rendezvény lebonyolításában közreműködő partnerünk az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekvédelmi Szövetsége.

REGISZTRÁLNI online lehet a TVE honlapján itt:

http://tudatosvasarlo.hu/civicrm/event/info?reset=1&id=10

„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.”

Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseleti Szövetsége munkáját a a Svájci–Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok pályázat támogatja a SMCA-2012-0071-Z regisztrációs számon nyilvántartott "Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása” című pályázat keretében.

Esemény ideje: 
2013. október 18., péntek 09:30 - 16:00
Helyszín: 
Selyemgombolyító (Miklós tér 1.Budapest, 1035 )