Bihar Közösségeiért Alapítvány

SMCA-2012-0127-S

Mindennapi praktikák - Esély a felzárkózásra

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Bihar Közösségeiért Alapítvány
Levelezési (értesítési) cím: 
4100 Berettyóújfalu, Tardy 2
Telefonszáma(i): 
06-54/401-563, 06-70/6283022
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Kissné Pásztor Irma
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
06-70/628-3022
A projekt tervezett kezdése: 
2013. április 1., hétfő
A projekt tervezett befejezése: 
2015. március 31., kedd
Összeg: 
24 066 900 HUF
Összegzés: 

1.1. A projekt célja, a területi és társadalmi hátrányok következményeinek, a szegénység mélyülésének, újratermelődésének mérséklése, a hátrányos helyzetben élők integrációjának előmozdítása a szociális tevékenység és a közösségfejlesztés eszközeivel. Célunk, hogy a hátrányos helyzetben élő célcsoport a megvalósítás során egy fejlődési folyamaton menjen át: énképükben pozitív változás jöjjön létre, munkára kész állapotba kerüljenek, a munka iránt motiválhatóvá váljanak, jövőképben tudjanak gondolkodni, munka-erőpiaci értékük, önbecsülésük növekedjen, önálló életvezetési készségeik növekedjenek, élethelyzetük javuljon.
1.2. Tartós álláskeresők, alacsony iskolai végzettségűek, GYED-en/GYESen lévők, 50 év felettiek, nagycsaládosok, egyedül álló szülők, romák, megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, leszázalékolásból kikerülők, pályakezdők.
1.3. A célcsoport kiválasztása után komplex állapotfelmérést végzünk körükben. Erre építjük a tréningeket (kommunikációs, önismereti, motivációs, álláskeresési, digitális írástudás). Tanácsadásokat, „Látó utakat” szervezünk mások jó gyakorlatát megismerjék.
1.4. felsőfokú végzettségű, munkatapasztalatokkal rendelkező szoc.munkás, közösségfejlesztő, munkatanácsadó, pszichológus, projektkoordinátor.
1.5. A megvalósítást segítik az érintett szakmai területen működő civil szervezetek, intézmények, amelyek a módszereket, eredményeket a megvalósítás időszakában és a lezárást követően alkalmazzák a kistérség más településein is.