"Jót s Jól" a Szatmári Kistétrségben Egyesület

SMCA-2012-0156-S

Méltósággal segíteni, jót jól tenni

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
"Jót s Jól" a Szatmári Kistétrségben Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
4754 Géberjén, József Attila u. 4-6.
Telefonszáma(i): 
0644357160, 06205591536
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Magyarné Tordai Zsuzsanna
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
205591536
A projekt tervezett kezdése: 
2013. május 2., csütörtök
A projekt tervezett befejezése: 
2014. október 31., péntek
Összeg: 
19 866 870 HUF
Összegzés: 

A pszichiátriai problémákkal, betegségekkel küzdő emberek megfelelő szakmai segítségnyújtásához (tanácsadás-jellegű támogatást) való közvetlen hozzáférés biztosítása. A kistérség lakosságának megközelítőleg 10%-a küzd valamilyen pszichiátriai problémával mindenféle segítség nélkül.
A projekt keretében Géberjénben, mindenki számára jól megközelíthető helyen pszichiátriai tanácsadó iroda kialakítása tervezett, ahol személyesen heti rendszerességgel lehet szakemberrel konzultálni (pszichológus, pszichiáter, szociális munkás). Másrészt kialakításra kerülne egy honlap, ahol a nap 24 órájában lehet kérdést intézni a szakemberekhez, valamint számos - a pszichiátria kérdéskörébe tartozó – szakmai anyag is megtalálható lenne. A szakemberek képesek lesznek a hozzájuk forduló személyek részére problémáik leküzdéséhez megfelelő segítséget nyújtani, mind személyesen, mint a honlapon keresztül. Az online kapcsolat kialakításához, a számítógép kezeléséhez segítséget nyújtana az irodában főállásban alkalmazott középfok szociális végzettségű projekt asszisztens.
A projekt közvetlen célcsoportjai: Olyan személyek, akik valamilyen pszichiátriai problémával küzdenek., akik pszichiátriai betegségük ellenére nem részesülnek kezelésben helyi szinten; olyan családok, ahol egy vagy több személy küzd valamilyen pszichiátriai (vagy azzal határos) problémával és a családtagok, a barátok, ismerősök, akik érzékelik és megpróbálnak segíteni a közvetlen célcsoportba tartozó személy.