Holdam Önsegítő és Ismeretterjesztő Egyesület

SMCA-2012-0291-S

AKTÍV ANYÁK HANGJA - az önszerveződés mintáinak átadása hátrányos helyzetű anyáknak

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Holdam Önsegítő és Ismeretterjesztő Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3525 Miskolc, Széchenyi u. 19. fsz/7.
Telefonszáma(i): 
+36204526723
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Rácz Linda
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
30/248-9947
A projekt tervezett kezdése: 
2013. május 2., csütörtök
A projekt tervezett befejezése: 
2015. március 31., kedd
Összeg: 
23 547 400 HUF
Összegzés: 

Az "AKTÍV ANYÁK HANGJA" projekt célja újszerű, kreatív közösségi cselekvésmódokat kidolgozni és működtetni a helyi anyák aktivizálására, egyéni szociális problémáik közös megoldására. A hátrányosabb helyzetű női csoportok önszerveződő képességét azzal erősítjük meg, hogy gondoskodó női csoportba vonjuk őket hosszú távon, és a következő témákat dolgozzuk fel az egyéni élethelyzeteken keresztül: anyák esélyegyenlőségének kérdései, családon belüli erőszak, anyák érdekérvényesítése a helyi társadalomban, önismereten nyugvó, értékalapú életszemlélet a biztonságos család és lokális terek, közösségek megteremtésére.

A projekt célcsoportjai: roma anyák, otthon nélkül maradt anyák, civil életben aktív, stabil egzisztenciával rendelkező anyák

A projektben első szakaszában társadalmi érzékenyítő foglalkozásokat tartunk és társadalomtudományi kutatást indítunk. Majd különböző hátterű anyacsoportokban közösségi anyaműhelyeket szervezünk. Végül közösségi társadalmi cselekvések következnek (Aktív Anyák Hangja magazin kiadása; nyilvános kitelepülések, közösségi családi találkozók, közös nyári tábor).

A projektben egy szakmai vezető, két szakmai asszisztens és egy adminisztrátor vesz rész a főpályázó részéről. A projekttevékenységek 4 különböző helyszínen zajlanak: a Holdam udvarban, az Avason, a Református Kismamaházban és a szikszói roma anyaközpontban.

A projekt egyik fő eredménye, hogy hálózatosodást generálunk a különböző hátterű anyai csoportok között.