Vesebetegek B.-A.-Z. Megyei Egyesülete

SMCA-2012-0301-S

Szociális szolgáltatások nyújtása végstádiumú veseelégtelen betegeknek

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Vesebetegek B.-A.-Z. Megyei Egyesülete
Levelezési (értesítési) cím: 
3521 Miskolc, Berekkert utca 76.3
Telefonszáma(i): 
20/3939 908
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Korinthus Katalin
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
20/3939908
A projekt tervezett kezdése: 
2013. május 2., csütörtök
A projekt tervezett befejezése: 
2014. június 30., hétfő
Összeg: 
10 188 560 HUF
Összegzés: 

1.A betegek életminőségének, életesélyének javítása, öngondoskodó képességük fejlesztése, támogató társadalmi környezet kialakítása, a legsúlyosabb állapotú, rossz anyagi helyzetű betegek szociális segítésével, a roma és nagycsaládos betegek gyermekei integrációjának támogatásával, a betegek aktivitásának fokozásával, a munkára képes és kész betegek számára speciális foglalkoztatási formák megteremtésével. T
2.A megyében élő 400 végstádiumú vesebeteg.
3.Helyzetelemzés a projekt indításakor, zárásakor. Adatbázis létrehozása a betegekről, a szükséges szolgáltatásokról. Kiadvány a projektről, eljuttatása a betegekhez, érdeklődőkhöz. Konferencia a programok befejezésekor.
„MINDENKINEK”címmel a szociális tér tágítása, életminőség javítás, egészségfejlesztő programok. „SEGÍTÜNK”címmel szociális segítés a legrosszabb állapotú betegeknek heti 120 órában.„JÖVŐNK”címmel hátrányos helyzetű betegek gyermekeinek személyi segítése heti 20 órában, közösségi rendezvények, táboroztatás.
4.A szolgáltatásokat közvetlenül igénybe veheti 400 beteg és 15-20 halmozottan hátrányos gyerek. A szolgáltatásokat a betegek nyújtják önkéntes munkában (5-10 fő), alkalmazásban (4 fő), óradíjért (10 fő) és szakemberek eseti megbízásban (4 fő).
5.Együttműködünk a családokkal, az egészségügyi személyzettel, szakemberekkel, a Diósgyőri Református Egyházkerülettel, más betegszervezettel a fent ismertetett célok megvalósulásáért, a folytatás feltételeinek megteremtéséért, a tapasztalatok megosztásáért.