Életminőségért Alapítvány

SMCA-2012-0354-Z

Közlekedésfejlesztés civil összefogással

Témakör: 
Környezeti kihívásokra adott válaszok
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Életminőségért Alapítvány
Levelezési (értesítési) cím: 
3300 Eger, Bajcsy-Zs. u. 9.
Telefonszáma(i): 
36/515-154
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Juhász Ferencné
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
205710443
A projekt tervezett kezdése: 
2013. április 1., hétfő
A projekt tervezett befejezése: 
2014. május 31., szombat
Összeg: 
1 891 000 HUF
Összegzés: 

1.A projekt célja Eger Közlekedésfejlesztési Tervének környezeti szempontú elemzése, véleményezése, alternatív lehetőségeket feltáró tanulmány készítése, a város lakosságának és civil szervezeteinek részvételéve.
2.Eger közlekedés és zöldfelület gazdálkodás iránt érdeklődő lakosai, az Egri Civil Kerekasztal és szervezetei, Eger Város Közgyűlése.
3.Rá kívánjuk ébreszteni a bekapcsolódókat arra az alapkérdésre, hogy vajon meddig tud lépést tartani Eger úthálózatának közlekedési adottsága a gépjármű-szám és a parkolási helyigény növekedéssel? Minden területet felemészt-e a közlekedés a városban, vagy sikerül-e feloldani a parkolási gondokat célszerű és hatékony fejlesztésekkel? A szuburbanizációs problémák elkerülésére a lehetséges irány, hogy meg kell oldani: - a fontos pontok elérhetőségét az egyéni közlekedés ésszerű korlátozása mellett alternatívát jelentő közforgalmú közlekedési lehetőségekkel - az átmenő forgalmat, a városunkon túljutás lehetőségét is fel kell gyorsítani. Ezekre a kérdésekre szeretnénk ráirányítani a figyelmet és keressük tanulmányunk keretében a lehetséges választ!4.A tanulmány készítésében kuratóriumunk, és tíz szakértő vesz részt. A környezeti szempontú elemzésbe bevonjuk az Egri Civil Kerekasztalt és szekcióit (környezetvédő szervezeteket).
5.Az elemzést és a Kerekasztal állásfoglalását nyilvánosságra hozzuk, és a tanulmányt eljuttatjuk a városi Közgyűlés tagjainak, az elemzés következtetéseinek Közlekedésfejlesztési Tervbe beépítése érdekében.