Szendrőládi Népfőiskolai Egyesület

SMCA-2012-0390-S

Nemadomfel Ház - Fejlesztő modellprogram

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Szendrőládi Népfőiskolai Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3751 Szendrőlád, Ady Endre út 30.
Telefonszáma(i): 
+36302484377
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Béres Lászlóné
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
+36302484377
A projekt tervezett kezdése: 
2013. március 1., péntek
A projekt tervezett befejezése: 
2015. február 28., szombat
Összeg: 
12 036 920 HUF
Összegzés: 

Jelen projektünk a Szendrőládon már sikeresen működő Nemadomfel Ház program kiterjesztésére irányul. 2009-ben indítottuk el fejlesztő, felzárkóztató programunkat mélyszegénységben élő roma gyermekek számára.
A program fogyatékos fiatalok aktív részvételével jött létre, de megvalósításában kulcsszerepe van a helyi roma lakosságnak is. Azt tapasztaltuk, hogy ez a program hatékonyan reagál a mélyszegénység és a szegregáció okozta problémákra. Az is világossá vált számunkra, hogy valódi változást csak úgy érhetünk el ha gyermekek mellett minden korosztályra hatni tudunk úgy, hogy előbb külső segítséggel, majd önállóan képesek legyenek saját belső erőforrásaikra támaszkodva tenni magukért. Ezért szeretnénk folytatni és kiterjeszteni a falu egész közösségére programunkat. Az adományba kapott ingatlanunk felújítása lehetőséget ad erre.
Az épületben egy olyan, reményt adó központot hozunk létre, ahol minden korosztály számára biztosítunk programot. A felújítást követően a már a kisgyermekek számára működő programunk mellett beindítunk olyan rendszeresen jelentkező tanfolyamokat, klubokat, és nagyobb közösségépítő programokat, amelyek céljaink elérését biztosítják.
Együttműködő partnerünk a Reitsportzentrum Buchs SG sportcentrum, aki segít a gyermekek svájci útjának megvalósításában.
Programunkat a pályázati időszak után is folytatni kívánjuk a helyiek egyre nagyobb fokú bevonásával, egy önszerveződő, önsegítő közösséget létrehozva, amely a többi településen is mintául szolgálhat.