Selyeb Fejlesztésért Közhasznú Egyesület

SMCA-2012-0404-S

Selyeb virágozz!

Témakör: 
Civil-Szociális/Roma
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Selyeb Fejlesztésért Közhasznú Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3809 Selyeb, Rákóczi u. 24
Telefonszáma(i): 
06305970495
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Aranyosi Györgyné
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
30-5970495
A projekt tervezett kezdése: 
2013. április 2., kedd
A projekt tervezett befejezése: 
2014. március 31., hétfő
Összeg: 
2 143 000 HUF
Összegzés: 

1. A projekt célja/céljai: közösségen belüli kapcsolatok erősítése, a résztvevők önbizalmának növelése, vállalkozás megteremtésének alapjai (egy szociális szövetkezeté), egészségesebb életmód (mozgásszegény életmód helyett), stressz levezetése (a művészet terápiás erejével), értelmes szabadidő eltöltés (hogy ne csavarogjanak a fiatalok, fiatalok közösséggé kovácsolása.
2. Célcsoport(ok):A faluban élő hátrányos helyzetű roma emberek, minden korosztály
3. Fontosabb tevékenységek: A településen szeretnénk létre hozni egy klubot ,ahol az emberek össze tudnának jönni, beszélgetés közben lábtörlőket fonnának, egyéb kézműves tevékenységeket végeznének, egy részük pedig zenélne, éneket és táncot tanulna. Fóliasátort építenénk és ültetnénk bele virágot, melyeket értékesítenénk a környéken. Zenekarunk szolgáltató tevékenységet végezne.
4. Bevont személyek: 10 fő fóliasátorozik- felnőtt férfiak, 10 fő kézműveskedik- felnőtt asszonyok, 5 fő zenekar- felnőttek, 5 fő tánckar- felnőttek, 30 gyerek, akiknek a programokat 2 felnőtt asszony, két gyerek segítőjével szervezi.
5. Együttműködések, az eredmények hasznosítása:Keresni fogjuk a térség önkormányzataival a kapcsolatot, hogy üzleti viszonyba léphessünk, a zenekar számára fellépési lehetőség miatt pedig a roma nemzetiségi önkormányzatokkal a kapcsolatot. A befolyó pénz egy részét a fóliasátor tevékenység bővítésére fordítanánk, egy részét kis baromfi tartás megindítására (e két tevékenység szociális szövetkezeti formában)