Miskolci Autista Alapítvány

SMCA-2012-0435-S

Munka és természetközeliség az Autista Majorságban

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Miskolci Autista Alapítvány
Levelezési (értesítési) cím: 
3533 Miskolc, Csermőkei u. 2/a.
Telefonszáma(i): 
06/46/532-476
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Szalkainé Haraszti Krisztina
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
0646532476
A projekt tervezett kezdése: 
2013. május 1., szerda
A projekt tervezett befejezése: 
2014. október 31., péntek
Összeg: 
21 600 000 HUF
Összegzés: 

Célunk az Autisták Családi Otthona szociális szolgáltatásainak fejlesztése.

Célcsoportunk az Alapítvány által működtetett Autisták Családi Otthonában ellátott 65 autista, fogyatékossággal élő személy, és miskolci idősek, krónikus betegek, akiknek kihordásos étkeztetést nyújtunk (kb. 100 fő).
Tervünk az autisták terápiás ellátásának, foglalkoztatásának bővítése miskolci ingatlanunkon fóliasátrak építésével, zöldségek, gyümölcsök termesztésével, ill. szakáldi autista majorságunk fejlesztése az állatállomány bővítésével, a megművelt terület növelésével. A termelt javakat (zöldség, gyümölcs, tojás, kecsketej, sertés-, szárnyas-, nyúl- és kecskehús) főzőkonyhánkon használjuk föl, ahonnan az ellátottak, dolgozók étkeztetése mellett kihordásos étkeztetést nyújtunk, segítve a miskolci élő időseket, krónikus betegeket. Tervezzük a mára leromlott állapotú konyha felújítását, energiatakarékos eszközökkel való felszerelését, és napkollektoros rendszer telepítését, hogy a Szeretetkonyha működését gazdaságosabbá tegyük.

A projektet önállóan, 3 fős projektmenedzsment irányításával bonyolítanánk le. A program jelentősen hozzájárulna az Otthonban működő munka-rehabilitációs foglalkoztatás ill. az idősek étkeztetésének fejlesztéséhez, fenntarthatóságához, így célcsoportunk ellátási körülményeinek, életszínvonalának javulásához.Tapasztalatainkat az Autista Majorságok Hálózata tagjaként a társszervezetek részére is átadjuk, akik saját szolgáltatásaikat így szintén fejleszteni tudják.