Forrás Lelki Segítők Egyesülete

SMCA-2012-0460-S

KÖZÖSSÉGBEN - KÖZÖS TÉRBEN

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Forrás Lelki Segítők Egyesülete
Levelezési (értesítési) cím: 
4031 Debrecen, Kishegyesi út 36.
Telefonszáma(i): 
52/ 492-757, 30-625-9448
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Gyarmati Barna
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
06-52-492-757
A projekt tervezett kezdése: 
2013. július 1., hétfő
A projekt tervezett befejezése: 
2013. szeptember 30., hétfő
Összeg: 
1 342 000 HUF
Összegzés: 

Célunk: Közösségi tér biztosítása, az érdeklődés felkeltése az egészséges, szermentes, mérsékletes életvezetés kialakításához és megtartásához. Ezen céljaink eléréséhez közös főzéseket, sütéseket, társasjátékokat, egyéb közösségi játékos tevékenységeket és a zenét használjuk fel, mely tevékenységek tapasztalataink szerint kedveltek a célcsoport körében, kihasználva a közösség megtartó és személyiségformáló erejét.
Célcsoport: Azon 16-22 év közötti Debrecenben élő, unatkozó fiatalok, akik gyakran terhelt otthoni környezetben élnek, szeretnének valahová tartozni és emiatt gyakran kerülnek drog és alkoholfogyasztó társak közé, ahol a közösség húzóereje miatt, szinte biztosan (szer)fogyasztókká válnak később.
Fontosabb tevékenységek: A szerdai és pénteki klubfoglalkozásokon lehetőség van közösen zenélni, (gitárok), csocsózni, dartsozni, pingpongozni, kötetlenül beszélgetni, kávé, ásványvíz és a közösen elkészített dolgokat elfogyasztani, tehát jól érezni magukat, egy közösségbe tartozni, megtanulni szerek nélkül szórakozni. Új programelem a konyha egyre rendszeresebb használata.
Bevont személyek: Intézményünkben dolgozó szociális munkások, ifjúságsegítő, mentálhigiénikus kollégák. A csoporttagok átlagosan 10-15 fő/alkalom.
Eredmények hasznosítása: A program résztvevői megtapasztalhatják, hogy mit nyer a drogmentes, egészséges életmóddal, az egészségtudatossággal. Így építhetnek olyan társas kapcsolatrendszereket, amelyek megteremtik a hatékonyabb és egészségesebb társadalmat.