Szocio East Egyesület

SMCA-2012-0472-S

"PERSELY"-Háztartások Pénzgazdálkodását segítő és kríziskezelő szolgáltatási rendszer

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Szocio East Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
4400 Nyíregyháza, Madách u. 5.
Telefonszáma(i): 
42/400-378, 401-075
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Vitál Attila
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
42/400-378, 30/2813043
A projekt tervezett kezdése: 
2013. május 2., csütörtök
A projekt tervezett befejezése: 
2014. július 31., csütörtök
Összeg: 
19 954 650 HUF
Összegzés: 

A projekt célja Szabolcs-Szatmár–Bereg megye Tiszavasvári kistérségének 10 településén élő családok
háztartásgazdálkodásának segítése, a pénzügyi kötelezettségvállalásaikkal kapcsolatos kockázatok eltárása és tudatosítása, az esetleges pénzügyi csődhelyzet kezelésében való aktív részvétel.
A projekt célcsoportja az alacsony iskolai végzettségű, elsősorban mélyszegénységben élő, rossz érdekérvényesítő képességű emberek, különös tekintettel a csonka családokra, a szegregátumokban élőkre, romákra. A projekt keretében tanácsadói hálózatot alakítunk ki professzionális segítők és önkéntesek közreműködésével.
A háztartásgazdálkodási tanácsadói feladatok ellátására speciális tematikájú tanfolyami képzés keretében készítjük fel a közösségi humánszolgáltatások területén dolgozó szakembereket, illetve készségfejlesztő tréninggel az önkéntes segítőket.
A tanácsadói feladatok mellett hátralékkezelési feladatokat látunk el elsősorban a lakhatás biztonságának megőrzése érdekében. A hátrányos helyzetűek jogérvényesítésének elősegítése érdekében jogsegély szolgáltatást biztosítunk.
A programban együttműködünk családsegítő szolgálatokkal, civil szervezetekkel, egyházközösségekkel és a roma kisebbségi önkormányzatokkal. A projekt révén kimunkált módszerek, eljárások, a helyi segítő foglalkozású szakemberek ismeretei és tapasztalatai
beépülnek a helyi szociális alapszolgáltatás gyakorlatába.