Dialóg Egyesület

SMCA-2012-0081-S

TÉRerő - közösségi terek, folyamatok és új szociális szolgáltatások az Avason

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Dialóg Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3530 Miskolc, Bors vezért u. 63-65. II/2.
Telefonszáma(i): 
+36/70-949-8421
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Sélley Andrea
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
+36/70-949-8421
A projekt tervezett kezdése: 
2013. május 15., szerda
A projekt tervezett befejezése: 
2015. május 15., péntek
Összeg: 
21 667 320 HUF
Összegzés: 

A Dialóg Egyesület 3 éve folyó tevékenysége során az Avas lakótelepen folyamatos generálója és szereplője a közösségi találkozóknak, programoknak. A kisebb forrásokból és főként önkéntes munkával működő „Avasi közösségfejlesztő program” részeként ez a projekt az Avason működő szociális és oktatási intézmények, egyházak és civil szervezetek együttműködésével a lakótelepen élőket támogatja képessé tétellel és közösségi szociális szolgáltatásokkal. A célunk a közösségben rejlő és a mai világban gyakran rejtve maradó erőforrások kihasználása társadalmi feladatok, helyi problémák megoldására.
A program a helyi lakosok önkéntes munkájára épít, ami a helyi tudásokból, kompetenciákból s azok bővítéséből adódik össze. Az Avason élőknek klubokat működtetünk, odafigyelve a mentális gondozásra, külön lehetőséget adva a párbeszédköröknek. Nem utolsó sorban célunk, hogy az avasi fiatalok számára lehetővé tegye a program a közösségi munka alapjainak elsajátítását, felhívva ezzel a figyelmüket a helyben való, saját elhatározáson és döntéseken alapuló cselekvésre, és ezáltal a pozitív minták tudatosítására is.
A tréningek, képzések célja, hogy legyenek a helyi közösségekben olyan felkészült emberek, akik képesek közösségi kezdeményezéseket támogatni, s ismerjenek meg módszereket a közösségi munkához. Hosszabb távra mutató célunk, hogy az aktívvá váló helyi emberek, intézmények kapcsolódjanak egymáshoz, s illeszkedjenek egy későbbi területi és szakmai hálózathoz.