Életsorsok Egyesület

SMCA-2013-0835-S

Életed a kezedben

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Életsorsok Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
4400 Nyíregyháza, Rákóczi út 104
Telefonszáma(i): 
06208244052
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Dezanove Bartolomeu Inacio
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
06204389337, 06208243256
A projekt tervezett kezdése: 
2014. március 1., szombat
A projekt tervezett befejezése: 
2015. február 28., szombat
Összeg: 
6 628 820 HUF
Összegzés: 

Projektünk alapvető célja a hajléktalanok célcsoportjában történő egészségügyi megelőzés. A Hepatitiszes megbetegedések megelőzése közvetlen beavatkozással (oltással), valamint a Hepatitisz és TBC megbetegedések ellen előadások, filmvetítések és egyéb tájékoztató anyagok formájában.
A közvetlen célcsoport Nyíregyházán élő 450 hajléktalan közül 160 fő a legveszélyeztetettebbek, akik rendszeres kapcsolatban állnak a helyi hajléktalan ellátó rendszerrel. Közvetlen célcsoport továbbá 40 fő, akik a helyi hajléktalan ellátó rendszer dolgozói. Közvetett célcsoportunk, településünk lakói, hiszen polgárai napi kapcsolatban vannak a mi célcsoportunkkal amelyik közvetlenül érintett az itt említett fertőzésveszélyben.
Az oltás beadása, amelyet három alkalommal kell személyenként felvenni ahhoz, hogy a teljes 22 évre szóló védettség kialakuljon. A Hepatitisz, TBC tartós megelőzésére előadás sorozatot, filmvetítéseket és szórólapok osztását tervezzük, hogy a betegségekkel kapcsolatos félelem tudatot növeljük és egyben megmutassuk a kivezető utat.
A projektbe közvetlenül bevont személyek száma 4:1,az orvos, aki az előadások megtartásáért és az oltások beadásáért felel,2,a projekt szervezésért és adminisztrációs feladatainak végzéséért , valamint a projektben résztvevő szakemberekkel- partnerekkel való kapcsolattartásért felelős személy, 3.és 4.személy a projekt és a célcsoportok közötti kapcsolatért és a folyamatos motiváció fenntartásáért felelős személy,
Projektünk elsődlegesen a