Zöld Kapcsolat Egyesület

SMCA-2013-0860-Z

A fogyasztók tudatosságát növelő és kiszolgáltatottságát csökkentő ismeretek terjesztése, segítő szolgáltatások nyújtása...stb.

Témakör: 
Környezeti kihívásokra adott válaszok
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Zöld Kapcsolat Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3525 Miskolc, Kossuth utca 13.
Telefonszáma(i): 
06-30/899-50-04, 06-46/505-768
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
F. Nagy Zsuzsanna
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
46/382-095
A projekt tervezett kezdése: 
2014. február 1., szombat
A projekt tervezett befejezése: 
2015. január 31., szombat
Összeg: 
5 570 000 HUF
Összegzés: 

• A projekt célok és célkitűzések:
Több szintű, a tudatos fogyasztói szokásokat elterjeszteni kívánó fogyasztóvédelmi kampánycsomag megvalósítása, mely kívánó párhuzamos tevékenységei révén egy év alatt képes kialakítani egy olyan szakmai és társadalmi bázist, amely azt követően is képes lesz a megszerzett ismeretek átadására, és öntevékeny marad saját célcsoportjának fogyasztó- és környezetvédelmi érdekérvényesítésére. Kiemelt célunk, hogy erősítsük a kiszolgáltatott fiatal fogyasztók érdekérvényesítését, egyes vállalkozások gyermekeket érintő kifejezetten sértő kereskedelmi gyakorlatára, átveréseire felhívjuk a figyelmet, illetve a fiatalok adjanak ezekről hírt, védekező reakcióikat erősítsük, tudatosságukat növeljük saját kommunikációs platformjaikon.
A fenntartható fogyasztás szemléletét minél többféle módszer alkalmazása révén lehet hatékonyan tudatosítani, hogy célcsoportjaink megismerhessék azt, hogy jelenlegi vásárlási szokásaiknak melyek a környezeti, gazdasági és társadalmi hatásai.
• Célcsoportok: pedagógusok, családok, diákok,
• Használt módszerek és projekttevékenység: fogyasztóvédelmi módszertani és ismeretterjesztő kiadványok, képzés, témanapok szervezése, klub, közösségi oldalak és rendszeres média tevékenység.
• Az eredmények hasznosítása: fogyasztóvédelmi módszerek és ismeretek terjesztés a képzéseken résztvevők által, kiadványok és kommunikáció révén.