Szabolcsi Közösségfejlesztő és Vállalkozás élénkítő Szociális Szövetkezet

SMCA-2013-0922-S

Varázsműhely

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Szabolcsi Közösségfejlesztő és Vállalkozás élénkítő Szociális Szövetkezet
Levelezési (értesítési) cím: 
4400 Nyíregyháza, Rókabokor 15
Telefonszáma(i): 
20/ 5 694 694
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Lencsés Brigitta
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
06 20/ 5694 694
A projekt tervezett kezdése: 
2014. február 1., szombat
A projekt tervezett befejezése: 
2015. január 31., szombat
Összeg: 
3 148 200 HUF
Összegzés: 

15.1. A projekt céljai
A projekt ideje alatt legalább 5 család otthonát, berendezési tárgyait újítjuk fel, szépítjük meg. Célunk, hogy kivezessük őket ebből az érzelmi és életviteli mélypontból, aktivizáljuk a bennük lévő mozgatórugókat, és velük együttműködve elindítsuk az „öngyógyító” folyamatokat, ami elvezethet a munkavállaláshoz, a gyerekek pozitív jövőképéhez, új kapcsolatokhoz, és jobb életminőség kialakulásához.

15.2. Célcsoport
Nyíregyházán, és a tanyabokrokban élő alacsony jövedelmű családok, akiknél évek óta nem volt felújítás, szegényes körülmények közt élnek, és önerőből képtelenek ezen a helyzeten változtatni.

15.3. Fontosabb tevékenységek és módszerek
„Varázsműhely” létrehozása, ahol a családtagokkal, önkéntesekkel, tagjainkkal közösen végezzük a bútorok felújítását, a lakberendezési tárgyak készítését. Festés, falak javítása a családoknál. Adománygyűjtő kampány berendezési tárgyak, játékok, könyvek gyűjtésére. Virtuális adománybolt létrehozása az adományba érkezett tárgyak egy részének értékesítésére a hosszú távú fenntarthatóságért.

15.4. Bevont személyek
Szakemberek, a családok, önkéntesek és tagjaink bevonásával valósítjuk meg a programot. A családokkal legalább 15 fő dolgozik majd együtt.

15.5. Együttműködések, az eredmények hasznosítása
A célcsoporttal szoros együttműködésben dolgozunk. A családok megtalálásához a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Családi Kör Egyesületével, és a Human-Net Alapítvánnyal vesszük fel a kapcsolatot.