BHIM RAO Egyesület

SMCA-2013-0931-S

Mentorprogram a Bódva-völgyi és a csereháti fiatal tehetségek felkarolásáért

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
BHIM RAO Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3751 Szendrőlád, Petőfi út 15
Telefonszáma(i): 
06-306455-7266
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Rőczei Norbert
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
+36-20-3991-391
A projekt tervezett kezdése: 
2014. február 3., hétfő
A projekt tervezett befejezése: 
2014. december 15., hétfő
Összeg: 
11 990 500 HUF
Összegzés: 

Célunk a Bódva-völgy és a Cserehát területén élő, elkallódó vagy elvándorlásra kényszerült tehetséges fiatalok felkarolása személyre szabott mentorprogrammal.

A mentoráltak 14-35 éves, tehetséges fiatalok a tudomány, kultúra, gazdaság vagy a sport területén, a mentorok pedig ezeken a területeken komoly eredményt felmutatott személyek, akik esetleg már nem a térségben élnek, de személyes kötődéssel rendelkeznek iránta.

A mentorok és a mentoráltak saját döntésük alapján, szakterületükhöz, igényeikhez és lehetőségeikhez mérten tartják a kapcsolatot. Egy konkrét és mérhető célt határoznak meg, amelyet a mentorált a projekt időtartama alatt el akar érni, és amely egyértelmű visszajelzést ad a program eredményességéről (pl. saját vállalkozás indítása, új munkahely megszerzése, külföldi tanulmányút, gyakornoki program, egyéni sporteredmény megdöntése, stb.).

Egyesületünk látja el a projektmenedzsmentet, a későbbiekben bevont szakértőket a projekt keretében kutatjuk fel.

A létrejött eredmények részben közvetlenül is hasznosulnak a térségben, hiszen a program keretében készített fejlesztési tervek megvalósítására cégeket alapítanak majd a résztvevők, amelyek pályázati vagy piaci finanszírozással munkahelyteremtő projekteket hajtanak végre. A kulturális, tudományos vagy sport eredményeket a résztvevők egyéni karrierjük során hasznosítják, így közvetetten segítenek a térségnek. A projekt tapasztalatait és módszertanát más hátrányos helyzetű térségekkel is megosztjuk.