Helyben a Jövőnk Egyesület

SMCA-2013-0949-Z

Nyíregyháza a tanuló város

Témakör: 
Környezeti kihívásokra adott válaszok
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Helyben Jövőnk Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
4400 Nyíregyháza, Egyház utca 7 3/20
Telefonszáma(i): 
+3630-2396-896
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Palicz Ildikó
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
+36-30-2396-896
A projekt tervezett kezdése: 
2014. április 1., kedd
A projekt tervezett befejezése: 
2015. január 31., szombat
Összeg: 
4 930 000 HUF
Összegzés: 

15.1. A projekt célja/céljai: A kosár közösségi bevásárló rendszer fejlesztésén keresztül előre lépni egy a fenntartható fejlődés elveire épített helyi termelésre és fogyasztásra támaszkodó új gazdasági szerkezetre. Ehhez a kapcsolati tőkét, az önkéntes programunkat és a külső kommunikációnkat szeretnénk megerősíteni.
15.2. Célcsoport:Nyíregyháza lakossága, Helyi mezőgazdasági termelők, önkénteseink, a szomszédságunkban lévő lakótelep lakói, helyi éttermek, kifőzdék
15.3. Fontosabb tevékenységek és módszerek:- Filmforgatás.8 epizódon keresztül elemeire szeretnénk bontani a helyi élelmiszer termelés gazdasági, társadalmi hatásainak a bemutatását, hogy rendszerszemléletben is megértsék ezt.
-Az érkerti lakótelep lakosainak bevonása a Kosár működésébe. Ezzel tapasztalatot szeretnénk szerezni a későbbiekben kialakítandó más átadási pontok megszervezéséhez is. Előadásokon, rendezvényeken keresztül és szórólapokkal vonjuk be őket.
- Önkéntes munka fejlesztése. Szeretnénk a jelenlegi 15 fős önkéntescsapatunk működését, motiváltságát javítani. Másrészt az újonnan érkező önkénteseket szeretnénk jól integrálni. Az önkéntességgel vezetőképzés, és az új gazdasági elvek gyakorlati megvalósulása terén szeretnénk mi magunk is tapasztalati tanulást folytatni.
15.4. Bevont személyek. 15 fő önkéntes, 50 + 100 család és sok potenciális kapcsolódó
15.5. Együttműködések, az eredmények hasznosítása: Az új gazdasági rendszert a helyi együttműködésre építjük. ez a projekt alapvető célja.