Népi Mesterségek és Hagyományok Háza Szociális Szövetkezet

SMCA-2013-0966-S

és ha lenne...

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Népi Mesterségek és Hagyományok Háza Szociális Szövetkezet
Levelezési (értesítési) cím: 
4032 Debrecen, Borbíró tér 6. 9/66.
Telefonszáma(i): 
06-30-896-3746
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Dósa Valéria
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
06-20-317-8080
A projekt tervezett kezdése: 
2014. március 1., szombat
A projekt tervezett befejezése: 
2015. február 28., szombat
Összeg: 
11 720 000 HUF
Összegzés: 

1.A Bököny, Nyíracsád, Nyírmártonfalva, Nyírlugos, Újléta, Érpatak településein élő mélyszegénységben élő családok számára hiányszolgáltatások biztosítása, melyek a pszichológiai, gyógypedagógusi, logopédiai, jogi és egészségügyi tanácsadói mobilszolgáltatások.
2.A kistérségben élő mélyszegénységben élő családok, oktatási és szociális intézmények, s azok dolgozói.
3. Legfőbb tevékenységek: jogi és egészségügyi, orvosi tanácsadás, logopédiai, pszichológiai és gyógypedagógiai tanácsadás
4.
a)Szakmai megvalósításba bevont személyek mindegyike több éves szakmai tapasztalattal és hasonló programokban szerzett ismereteikkel biztosítják a program hatékony megvalósítását.
5. a települések már aktívan együttműködnek féléve, hiszen mindegyik település közreműködik a TÁMOP-5.1.3./2 - mélyszegénységben élők integrációját segítő projektben. A félév alatt egyértelművé váltak azok a projekt által nem kezelt hiányterületek, melyek viszont egyértelműen szükségesek a mélyszegénységben élők integrációjához, életkörülményeik javításához. A településeken élő családok egyértelműen megfogalmazták, hogy sok olyan nehézséggel küzdenek, melyhez szükségesek lennének a fent felsorolt szociális szolgáltatások.