Rimóci Ifjúsági Egyesület

SMCA-2013-0987-S

Közösségi foglalkoztató szervezet létrehozása és munkájának elindítása Rimócon

Témakör: 
Szociális szolgáltatások nyújtása
A pályázó szervezet hivatalos neve: 
Rimóci Ifjúsági Egyesület
Levelezési (értesítési) cím: 
3177 Rimóc, Madách tér 1.
Telefonszáma(i): 
+36-30-360-9604, +36-30-329-2687
A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: 
Bablena Ferenc
E-mail elérhetősége: 
Telefon elérhetősége: 
+36303609604
A projekt tervezett kezdése: 
2014. március 1., szombat
A projekt tervezett befejezése: 
2015. február 28., szombat
Összeg: 
9 900 000 HUF
Összegzés: 

Projektünk célja egy helyiekből álló szervezet létrehozása, annak alap infrastruktúrájának kiépítése, a munka megkezdéséhez szükséges feltételek biztosítása. A szervezet segíti a tagjai munkához jutását, munkájának ellenértékének megtérülését, általuk készített termékek értékesítését, valamint munkahelyeket teremtő szolgáltatásokat, terveket valósít meg.
Célcsoportunk a településen és a környéken élő munkaképes és aktív korú emberek. Első sorban munkanélküliek, akik otthon végezhető munkákkal vehetnek részt a programban. Kiemelt figyelmet fordítunk a munkanélküliséggel különösen sújtott társadalmi csoportokra, első sorban a helyi cigányságra.
Fontosabb tevékenységek és módszerek: Megbeszélések sorozata, melyeken a résztvevők véleményeit és észrevételeit figyelembe véve alakítjuk ki és hozzuk létre a szervezetet. A résztvevők saját munkájukkal tesznek a közösségért és saját maguk megélhetéséért. Termékértékesítés, kerékpárbérlési szolgáltatás – a létrejött szervezet első bevételszerzési lehetőségei. Sokrétű marketingtevékenység a munkára ösztönzésre, valamint a termékek vásárlására és szolgáltatások igénybevételére. WebPiac módszer: interneten is elérhetővé, rendelhetővé tennének termékeinket.
Bevont személyek: Minden aktív korú munkaképes helyi személy.
Együttműködések, az eredmények hasznosítása: Helyi termelőkkel együtt működve egy működő szervezet létrehozása, amellyel munkahelyeket teremtünk és alternatívákat kínálunk az érdeklődők és rászorulók számára.